24 Haziran 2009 Çarşamba

mutfagimizda rum`un da huneri var yahudi`nin de

Dünyanin önde gelen mutfaklari arasinda yer alan Istanbul mutfaginda, dogu-bati sentezinin mutfak kültüründe de etkili oldugu görülüyor. Osmanli Imparatorlugu döneminde baskent Istanbul`a, farkli yerlerden gelen malzemeler, ustalar, tarzlar ve lezzetlerin Osmanli Türk mutfaginin ortaya çikmasina neden olduguna dikkat çekiliyor. Bünyesinde yer alan Rum, Ermeni ve Yahudi azinliklarin yemeklerinin de etkisiyle çok kültürlü bir mutfaga sahip olan Istanbul mutfaginin önde gelen yemekleri arasinda `Beykoz Kebabi`, `Çengelköy Salatasi`, `Istanbul Pilavi`, `Beykoz Paça Çorbasi`, `Lüfer Pilavi`, `Papaz Yahnisi`, `Paskalya Çöregi`, `Topik`, `Erik Soslu Kabak`, `Hünkar Tarhana Çorbasi`, `Lakerda`, `Kaymakli Beyaz Çevirme Tatlisi`, `Kefal Pilakisi`, `Palamut Köftesi` ve `Istanbul Kebabi` gibi yemekler bulunuyor.||24.09.2008||ISTANBUL (AA)

Mutfak Mobilyalari

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder